Het walprogramma is gereed

Nog maar kort te gaan voordat we elkaar zien in Colijnsplaat tijdens de 49e editie van het Deltaweekend. Ook op de wal wordt het weer ouderwets gezellig. Op het havenplateau aan de oostkant van de jachthaven in Colijnsplaat verrijst het zeilersdorp met ons eigen Deltacafé, dat op alle dagen na afloop van de wedstrijden is geopend voor het welverdiende finishdrankje met de hele bemanning.

Op vrijdagavond een heerlijke BBQ van Kallewaard Catering, vergeet niet in te schrijven

Vrijdagavond begint het feest met een BBQ verzorgd door Kallewaard. De officiële opening gebeurt daarna door de burgemeester van de gemeente Noord-Beveland, mevrouw Letty Demmers. Dat is het sein voor DJ Patrick om de volumeschuiven ver open te zetten, zodat het een hele avond gezellig blijft. Zaterdagavond kun je na de steigerborrel genieten van een heerlijke buffetmaaltijd. De avond wordt muzikaal ingevuld door de Billys, wereldberoemd in Zeeland en ver daarbuiten, wie kent ze niet? Goed voor een avond vol plezier. Verder zijn er op gezette tijden verrassingen in de vorm van bolussen en appelflappen. Voor deelname aan de BBQ en het buffet moet je wel vooraf inschrijven via M2S. Kijk op onze website voor de precieze tijden van het walprogramma.

Deltaweekend en de strijd tegen plastic vervuiling
We weten allemaal dat het een groot probleem is, de wereldwijde vervuiling door plastic. Watersporters worden er soms extra mee geconfronteerd. Plasticzakken in de schroef of dobberende flessen op volle zee, om maar wat te noemen. Waar te beginnen? Het Deltaweekend wil het goede voorbeeld geven en het gebruik van plastic bekers en dergelijke zoveel mogelijk terugdringen. Met cateraar Kallewaard hebben we afgesproken dat ze op papieren bordjes serveren. Ook zelf doen we iets en geven we al onze vrijwilligers een herbruikbaar flesje, zodat ze geen plastic flesjes meer hoeven weg te gooien.

Een RVS beker van Klean Kanteen met logo
Zoals eerder al aangekondigd stelt de Belgische importeur van Klean Kanteen, Elements BVBA, voor de deelnemers aan het Deltaweekend een RVS beker ter beschikking. Er zijn maar liefst 800 bekers met een winkelwaarde van € 9,50 pr stuk. Dat is meer dan een symbolisch gebaar! De bekers zijn allemaal voorzien van het Deltaweekend logo. Daarin kun je zonder schuldgevoel een biertje of een ander drankje laten tappen in ons Deltaweekendcafé.

Over onze Gouden sponsor Klean Kanteen
“Bring your own” is het motto van het Amerikaanse drinkflessenmerk Klean Kanteen. Sinds 2004 brengt dit eco-label duurzame en herbruikbare drinkflessen in (al dan niet geborsteld) roestvrij staal op de markt. Het grote voordeel van dit materiaal is dat er na het reinigen geen spoor van smaak of geur achterblijft in de fles, wat bij andere materialen vaak wel het geval is. Je sportdrank, koffie, biertje, wijntje, smoothie, water, fruitsap, of thee zal dus nooit naar het vorige drankje smaken of ruiken. Ga voor een volledig productoverzicht naar de Klean Kanteen website.

Schrijf nu in
mediapartner