Deltaweekend, een stevig merk

Het Deltaweekend bestaat jaar meer dan 50 jaar. Ontstaan door het samenvoegen van meerdere afzonderlijke wedstrijden en uitgegroeid tot een tiendaags evenement. De wedstrijdvloot trok van haven tot haven in het Oosterscheldebekken.

De tijden zijn veranderd en wedstrijdzeilers concentreren zich tegenwoordig liever op een kortere periode, waarin ze over een optimale crew kunnen beschikken.

De stichting Deltaweek heeft op deze trend ingespeeld en organiseert daarom vanaf 2016 een driedaags zeilevenement, afwisselend vanuit Zierikzee en Colijnsplaat.

50 jaar Deltaweekend

De kwaliteit van de wedstrijden staat bij de organisatie hoog in het vaandel. Naast de sportieve strijd op het water zijn ook de sociale contacten na afloop aan de wal de wezenskenmerken van het Deltaweekend. Het wedstrijdvaren op relatief beschut getijdewater is uniek in Nederland.

Niet voor niets zijn er deelnemers uit heel Nederland en België die al 50 jaar lang het Deltaweekend vast op hun agenda plaatsen.

Het Deltaweekend wordt georganiseerd door een stichting met de steun van vele vrijwilligers. Maar dat is niet genoeg.

Aanvullende financiële ondersteuning van buitenaf is onontbeerlijk om dit prachtige sportieve evenement in stand te houden.