*|MC:SUBJECT|*

Kledingpartner
De Deltaweekend Cruiser Cup, een nieuwe impuls
Na onze succesvolle jubileumeditie is het tijd om het Deltaweekend een nieuwe impuls te geven voor de volgende 50 jaar! Bij het opstarten van het Deltaweekend vorig jaar na de Covid periode, mochten we ons verheugen op een goed gevuld wedstrijdveld. Maar wat we afgelopen jaar en de jaren ervoor zagen, is dat we enerzijds de grootste groei zien in wat we de Ongemeten klasse noemden en anderzijds dat de drempel voor veel beginnende wedstrijdzeilers hoog lijkt om mee te doen met het Deltaweekend. De vraag is hoe deze groep zeilers nog meer aan het Deltaweekend te verbinden. Uitgangspunt blijft een kwalitatief hoogwaardig meerdaags wedstrijdevenement voor de officiële wedstrijdklassen, de erkende eenheidsklassen en sportboten. Tegelijkertijd willen we ook veel ruimte bieden aan die wedstrijdzeilers die in deze officiële velden niet kunnen of willen  deelnemen en die meedoen aan het Deltaweekend belangrijker vinden dan winnen! Voor onze Belgische deelnemers hebben we daarvoor een aparte inschrijving mogelijk gemaakt voor boten met een CR rating. Alle overige deelnemers werden ingedeeld als "ongemeten". Die term komt misschien wat neerbuigend over. Alsof je er alleen bij hoort als je een meetbrief hebt. Daarom introduceren we vanaf dit jaar een categorie die we de Deltaweekend Cruiser Cup noemen.
Met korte video's nieuwkomers stimuleren en helpen
Deltaweekend Cruiser Cup, meer dan een naamsverandering
De Deltaweekend Cruiser Cup is bedoeld voor zeilers die niet zo vaak aan wedstrijden meedoen of nog niet weten of ze aan een officiële klasse toe zijn. Deelname aan deze Cup staat open voor iedereen. Het is meer dan een naamswijziging. We hopen de inschrijvingsprocedure voor deze Cup makkelijker te maken en onnodige barrières voor deelname weg te nemen.

Bovendien willen we nieuwkomers die onbekend zijn met het wedstrijdzeilen helpen. We denken daarbij aan een eenvoudig educatieprogramma in de vorm van een eenvoudige handleiding met informatie over de inschrijfprocedure, de algemene gang van zaken, de belangrijkste veiligheids- en wedstrijdregels, het verloop van een start, hoe rond je een boei, etc.. Dit educatieprogramma kan verder worden ondersteund door korte videoclips en bijvoorbeeld zelfs een webinar, waar belangstellenden vragen kunnen stellen. Deze ideeën zijn nog fris en de uitwerking daarvan staat nog in de steigers. Uitgangspunt is dat het wedstrijdveld wordt verbreed met behoud van kwaliteit en zonder geweld te doen aan de de veiligheidsregels. En last but not least, natuurlijk hoort hier een gezellig walprogramma bij zodat de lol in het wedstrijdzeilen ook op de wal kan worden voortgezet!
De start lijkt voor nieuwkomers misschien stressvol
Oproep aan vaste deelnemers
We gaan er de komende maanden mee aan de slag en houden je op de hoogte. De vaste Deltaweekendzeilers willen we vragen om in hun omgeving potentiele deelnemers op te sporen en te stimuleren dit jaar eens mee te doen in de Deltaweekend Cruiser Cup. Wij van onze kant zullen deze nieuwkomers van harte ondersteunen. Ze zijn meer dan welkom!!
mediapartner
 


Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.