Tweede dag Deltaweekend nog warmer en minder wind
Vandaag een groter deelnemersveld van ongeveer 80 deelnemers. Voor de ORC/IRC klassen en de Marieholm Folkboats waren er windward-leeward banen. Dat betekende ook werk aan de winkel voor de boeienleggers, een vak apart op stromend water en dieptes tot 40 meter. De aanvankelijk matige wind uit zuidoostelijke richting zakte in de loop van de dag helemaal in naar 6 knopen. De wedstrijdleiding had met een vooruitziende blik de banen al danig ingekort. De Rond- en Platbodems hadden een baan van slechts 7 mijl. Dat bleek een goede beslissing; in de tegen-de-wind-en-stroom rakken maakten de langzamere boten nog nauwelijks enige voortgang. Ondanks dat keerde maar enkele boten voortijdig terug naar de warme havenkom. en de ORC/IRC’s konden toch nog viermaal starten.

Tussenstand Zeeuws kampioenschap
De tussenstand voor het open Zeeuwse Kampioenschap voor de ORC en Rond- en Platbodemklassen begint zich na twee vaardagen af te tekenen. Het kampioenschap wordt gerekend over alle drie de wedstrijddagen.In de ORC-1 klasse werd De Karma, een Agile 42, met schipper Paul Gladdines in de ORC-1 tweemaal eerste en staat daarmee aan kop. Bij de ORC-2  staat de Aboen, een Grand Soleil 34, van Johan Bol bovenaan met twee gewonnen wedstrijden ook bovenaan. Kees Keetels heeft zich met zijn CSI Rakker, een A-31, met vier gewonnen races in de ORC-3 op ruime voorsprong geplaatst. Datzelfde geldt voor Ben Hoefsloot in de ORC-4 met zijn Sprinta Fury. Bij de Rond- en Platbodems staat de Schuimer van Peter Overwater na twee dagen varen drie punten voor op nummer twee. In de meeste klassen zijn de onderlinge verschillen dusdanig klein dat de strijd pas morgen beslist wordt.

De Karma staat na twee dagen varen aan kop in de ORC-1

Laatste dag  De weersvooruitzichten voor de laatste vaardag zien er gunstig uit: een aanwakkerende wind naar Bft 4 uit het westen en lagere temperaturen. Dat biedt de deelnemers uitzicht op een mooie afsluiting van een prachtig Deltaweekend. Maar eerst vanavond genieten van het buffet in het DeltaCafe en daarna de voetjes van de vloer onder muzikale begeleiding van de Billys.

In memoriam Jan Dirk Smit Aan het begin van de dag werd tijdens de palaver een minuut stilte gehouden voor Jan Dirk Smit (1949), die op vrijdag 21 juni overleed. Hij had een grote verbondenheid met de watersport als actief zeiler en als lid en bestuurslid van de Maas. Jan Dirk Smit was bestuurlijk betrokken bij diverse nautische organisaties waaronder voorzitter Hiswa en bestuur KNRM. Tijdens zijn Maas bestuursperiode was hij actief in het wedstrijdcomité van de Deltaweek.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.