50 jaar Deltaweekend, een feestje waard!

Jubileumeditie Deltaweekend volgend jaar toch naar Zierikzee
Voor de 50e editie van het Deltaweekend gaan we volgend jaar naar Zierikzee en niet zoals eerder aangekondigd naar Roompot Marina. Bij het uitwerken van de plannen kwamen we tot de conclusie dat Zierikzee voor de jubileumeditie toch een betere locatie is. Daar is het nu eenmaal 50 jaar geleden begonnen. We weten dat veel deelnemers hechten aan deze oorspronkelijke haven. Ons jubileumcomité is inmiddels vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor een spetterende editie van het oudste en grootse meerdaagse zeilevenement voor kajuitjachten in de Zeeuwse Delta in het weekend van 19 tot en met 21 juni.

Extra jubileumactiviteiten en terugkeer Veronica Race
Hierbij doen we een oproep aan eenheidsklassen zoals de J-80, J-70, Maxfun 25, J-22 etc. om volgend jaar massaal naar Zierikzee te komen en er een prachtige jubileumeditie van te maken. Verder bekijken we de mogelijkheden om de jeugd die al uit kleine boten is gestapt, te laten meevaren op wedstrijdjachten.Tot slot organiseren we als eerbetoon aan het verleden op zaterdag 13 juni, voorafgaand aan het programma in Zierikzee, eenmalig de bekende Veronica Race op de Noordzee, met de start en finish aan de buitenzijde van de Roompotsluis. De haven van Colijnsplaat is dan de logistieke basis. Kees Saaman van Yachtclub Colijnsplaat heeft al toegezegd om net als vroeger voor de gefinishte teams friet/biefstuk en bier gereed te houden, ongeacht de finishtijd!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.