De jubileumeditie van het Deltaweekend krijgt steeds meer vorm. De walcommissie is bezig met de nodige vergunningen, de logistiek en het feestprogramma. De wedstrijdcommissie kijkt nog eens goed naar de sailing instructions en de veiligheidsbepalingen, terwijl de sponsorcommissie recentelijk enkele nieuwe sponsoren mocht verwelkomen. Inmiddels kunnen we melden dat Rijkswaterstaat toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de buitensteiger van de Roompotsluis voor jachten die door hun masthoogte niet naar binnen kunnen tijdens de Veronicarace. De keuring van deze jachten vindt ook daar plaats op vrijdagmiddag 17 juni.

Boten die niet door de Roompotsluis kunnen, worden gekeurd aan de buitenzijde zoals hier in 2013

Inschrijvingen

Goed nieuws over de inschrijvingen. De Maxfun25 klasse gaat haar kampioenschap tijdens onze jubileumeditie varen. Inmiddels hebben ook de Solings de Oosterschelde ontdekt en hebben ze samen al een mooi wedstrijdveld samengesteld. Verder heeft de Vereniging Klassieke Scherpe Jachten (VKJS) haar leden opgeroepen om deel te nemen aan de jubileumeditie. In het Manage2Sail inschrijfsysteem is een optie ingevoerd voor deelname door VKJS boten. Uiteraard mogen ze ook in de ORC/IRC klassen meevaren zoals de L’Esprit du Morbihan, een Tina van de hand van Frans Maas van schipper Vincent de Vries, die meestal in het ORC/IRC veld is te vinden. Het zou een mooi cadeautje zijn als we een aantal mooie VKJS klassiekers mogen verwelkomen op de Oosterschelde. We wachten met spanning af. 

Zelf nog niet ingeschreven?  Wacht niet langer en doe het nu!

Proosten met een jubileumglas
Speciaal voor het jubileum krijgen alle deelnemende bemanningen een mooi jubileumglas met ons logo. Dit glas van hoogwaardige kunststof is geschikt voor meermalig gebruik. Zo gaan we zuinig om met de schaarse grondstoffen en voorkomt het rommel aan de wal van wegwerpbekers. Na afloop kan iedereen dit glas mee naar huis nemen of aan boord zetten als mooie herinnering aan de 50e editie van het Deltaweekend. 

Erkenning door groot aantal sponsoren

We zijn erg blij dat onze trouwe sponsoren ons blijven steunen. Bovendien mochten we onlangs enkele nieuwe sponsoren verwelkomen. Dat zijnDe Valk JachtmakelaardijTack Tronics, Navico/B&G en Van Vliet Zeilen Dat is niet alleen een welkome financiële steun, maar ook een erkenning dat het Deltaweekend na vijftig jaar nog springlevend is en wordt gewaardeerd door tal van bedrijven, bij wie de watersport uitstekend past in hun uitstraling naar relaties. Wilt u als bedrijf ook meedoen als sponsor, raadpleeg dan hier onze sponsorbrochure voor de mogelijkheden.

De Valk Zeeland is een van onze nieuwe sponsoren die we hierbij in de schijnwerper willen zetten. Groot of klein, luxe of sober, met of zonder zeilen; uw jacht is u alles waard, is uw passie, uw vrijheid, oftewel uw welvaren. Bij De Valk Zeeland, onderdeel van De Valk Yacht Brokers, begrijpen ze dat als geen ander. Immers, zij zien het plezier van de watersport als eerste levensbehoefte. Dus als u dan toch afscheid neemt: dan het liefst zonder dat u er omkijken naar heeft. De Valk is als geen ander in staat om u hierbij volledig te ontzorgen.
De Valk is gespecialiseerd in de verkoopbemiddeling van zeil- en motorjachten vanaf 9 meter. Naast hun onovertroffen online presentatie bieden zij u ook de mogelijkheid om uw jacht optimaal op locatie te presenteren; aan de verkoopsteiger in het water of op de wal, overdekt in een vorstvrije hal, of vanaf uw eigen ligplaats. De Valk Zeeland, gelegen aan de Oosterschelde in Sint Annaland op het eiland Tholen, is de belangrijkste jachtmakelaar in het zuidwesten van Nederland en is eenvoudig te bereiken voor de nationale en internationale bezoekers.
Kent u iemand die zijn of haar jacht wil verkopen? Dan krijgt u een cadeautje van De Valk. Vraag naar de voorwaarden. 

Mediapartner

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.