Met het Pinksterweekend voor de deur kijken we uit naar de start van ons jubileumprogramma: De Veronicarace op 18 en 19 juni! De deelnemers gaan ongetwijfeld nog een weekend het water op voor een rondje met hun crew en lopen de veiligheidsbepalingen nog eens goed na, zodat er bij de keuring op vrijdagmiddag 17 juni geen verrassingen zijn. Wij als organisatie staan ook te popelen om van wal te steken. We hebben twee jaar een soort van drooggeroeid, iedere keer gooide Covid roet in het eten. Maar over twee weken gaat het nu echt gebeuren. Kloppen alle draaiboeken, zijn alle afspraken bevestigd, niks vergeten? 

Inschrijvingen
Het aantal inschrijvingen is inmiddels aardig opgelopen, maar we zouden toch graag wat meer deelnemers zien. Dus aarzel je nog, wacht niet langer en schrijf je in. Het kan nog steeds! De Veronicarace komt niet vaak meer langs en hoe bijzonder is het als je deze jubileumeditie op je palmares kunt zetten!

De Lecas, een Contessa 32, die niet voor het eerst de Noordzee bevaart

Veronicarace niet alleen voor ORC/IRC
Dat de Veronicarace alleen voor ORC/IRC boten is bestemd, wordt gelogenstraft door de aanmelding van inmiddels drie boten in het ongemeten veld. Schipper Christophe Declercq is met zijn LECAS een Contessa 32 een van hen. Hij neemt het op tegen een Winner 11.20 en een Sunfast 36. De vraag is hoe dit klassieke ontwerp zich zal manifesteren in dit veld? Aan de zeewaardigheid van de Contessa zal zeker het niet liggen. En ook schipper Christophe, de man achter Klean Kanteen, een van onze sponsoren, heeft de nodige ervaring als meervoudige deelnemer aan de Fastnet race en de Cowes week. Dit weekend is Christophe bijvoorbeeld onderweg langs de Engelse zuidkust als deelnemer aan de Myth of Malhamrace over een afstand van 230 nm. Een meer dan serieuze voorbereiding op de Veronicarace. Dus schrijf zelf ook in!

Klik hier om je in te schrijven

Klean Kanteen is een van onze sponsoren met een duidelijke missie op het gebied van duurzaamheid. Dit Amerikaans familiebedrijf is wereldwijd leverancier van herbruikbare water- en thermoflessen en drinkbekers, gemaakt van hoogwaardig roestvast staal. Watersporters weten de eigenschappen van RVS op waarde te schatten. Dat geldt niet alleen voor de RVS tuigage, ook gebruiksvoorwerpen zoals de producten van Klean Kanteen bewijzen hun kwaliteit aan boord. We herinneren ons nog goed de Klean Kanteen drinkbekers uitgereikt aan de Deltaweekend deelnemers in 2019, voorzien van het Deltaweekend logo. 

Mediapartner

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.