Het Deltaweekend krijgt dit jaar een nieuw deelnemersveld, een eigen klassement voor eigenaren met een X-Yachts. In het weekend van 5 en 6 juni wordt vanuit Marina Muiderzand de jaarlijkse X-Yachts Holland Cup gevaren. Twee weken later kunnen de X-Yachts tijdens het Deltaweekend hun onderlinge krachten opnieuw meten, maar dan op het stromend water van de Oosterschelde. Ze varen dan voor de X-Yachts Cup Zeeland, een initiatief van de importeurs X-Yachts Holland (een van onze sponsoren) en Escape Yachting BV, de X-Yachts Club Nederland en het Deltaweekend. Het X-Yachts klassement heeft een eigen start en vaart een baan rond de tonnen. Er is keuze uit alleen fok of ook gebruik van de spinnaker en/of gennaker. Er zal gebruik gemaakt worden van een SW rating. De wedstrijden in de Zeeuwse delta zijn een mooie aanvulling op de wedstrijdkalender van de X-Yachts Club Nederland, met name voor schippers met een ligplaats in het zuiden van het land en in België. Bovendien biedt wedstrijdvaren op stromend water een extra dimensie, een belevenis op zich. Wij nodigen alle X-Yachts eigenaren uit om op 18 tot en met 20 juni naar Zierikzee te komen om te zeilen én natuurlijk voor de sociale activiteiten na het zeilen, waarbij we de dan geldende coronamaatregelen in acht nemen. Er zullen een aantal mooie prijzen uitgereikt worden. Schrijf je direct in via de reguliere Deltaweekend registratie. Lees hier verder

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.